Pentru bunurile nevândute după două încercări, statul va reduce preţul cu până la 50%

vineri, 11 februarie 2011

Pentru bunurile nevândute după două încercări, statul va reduce preţul cu până la 50%
fabricadebani.ro

Bunurile proprietate de stat, scoase la privatizare de cel puţin 2 ori şi rămase nevândute, vor fi supuse ulterior licitaţiilor cu reducere, în urma cărora preţul acestora poate scădea cu până la 50%. Declaraţia aparţine directorului general al Agenţiei Proprietăţii Publice, Tudor Copaci, şi a fost lansată astăzi, 11 februarie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă.


"În anul 2011, procesul de privatizare va continua şi va avea loc periodic, la fiecare 2 luni. De această dată am scos la licitaţii bunuri proprietate de stat în valoare de 935 milioane de lei", a spus Copaci.

Directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice susţine că au fost scoase la privatizare practic aceleaşi întreprinderi ca şi cele anunţate în decembrie 2010, dar cu anumite rectificări ale preţului de vânzare.

"De această dată am venit şi cu ceva nou, este vorba de licitaţiile cu reducere. Astfel, pentru cele 10 construcţii nefinalizate, scoase la privatizare deja de 10-12 ori, preţul ar putea să scadă treptat cu până la 50% faţă de valoarea iniţială, cu un prag de reducere de 5%", a spus Copaci. Aceste licitaţii vor avea loc la 24 februarie curent.

Directorul Agenţiei susţine că, la capitolul privatizări, discuţiile cu FMI-ul au fos dure. "Rezultate obţinute în urma licitaţiilor organizate în 2010 au fost modeste, urmează să accelerăm acest proces", a adăugat Tudor Copaci.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: