Municipiul Chişinău are buget, aprobat în lectură finală

joi, 10 februarie 2011

Municipiul Chişinău are buget, aprobat în lectură finală
flickr.com

După circa 3 ore de discuţii şi dezbateri, Consiliul Municipal Chişinău a aprobat astăzi, 10 februarie, bugetul pentru anul 2011, în lectură finală. „Este ultimul buget anual aprobat de către actuala componenţă a Consiliului municipal. După părerea mea, este cel mai bun buget din ultimii patru ani”, a declarat preşedintele CMC, Ghenadie Dumanschi.


Veniturile bugetului municipal se estimează la suma de circa 1,87 miliarde lei, iar cheltuielile pe anul 2011 se preconizează că vor creşte până la aproximativ 2,29 miliarde lei.

Astfel, anul acesta deficitul bugetar al municipiului Chişinău va fi în sumă de 420 milioane de lei. Acesta urmează să fie acoperit din mijloacele de vânzare şi privatizare a patrimoniului public şi a împrumuturilor acordate de organizaţiile financiare externe.

În totalul cheltuielilor, cele de ordin social deţin o cotă de 52%, de ordin economic - 25,7%, cheltuieli pentru întreţinerea poliţiei municipale - 4,6%, pntru întreţinerea organelor administrative - 2,5%, pentru programele de investiţii şi reparaţii capitale - 9%. Transferurile la bugetele de nivelul întâi reprezintă 4,1% dn totalul cheltuielilor bugetului municipal.

„Îmi exprim satisfacţia faţă de acest buget municipal. Se simte o creştere, o ascendanţă, o îmbunătăţire în elaborarea acestui proiect important”, a ţinut să aprecieze consilierul neafiliat, Mihai Severovan.

„Este prima oară din 1995, când bugetul a satisfăcut toţi consilierii şi toţi au vorbit numai de bine despre acest proiect. Majoritatea absolută a propunerilor înaintate în cadrul primei lecturi au fost luate în consideraţie”, a spus preşedintele fracţiunii AMN, Victor Savin.

UNIMEDIA menţionează că bugetul municipal pentru anul 2011 a fost aprobat în prima lectură la 2 decembrie 2010. Ulterior, la 17 ianuarie, s-au operat anumite revizuiri, unele dintre care se regăsesc în prevederile finale ale bugetului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: