F1: Scuderia Ferrari a schimbat numele monopostului după ce a fost dată în judecată de Ford

vineri, 11 februarie 2011

F1: Scuderia Ferrari a schimbat numele monopostului după ce a fost dată în judecată de Ford
Foto: Reuters

Scuderia Ferrari a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a schimbat numele monopostului pe care îl va folosi în sezonul 2011 al Formulei 1. Italienii au recurs la acestă modificare după ce constructorul Ford i-a dat în judecată pentru încălcarea unei mărci înregistrate.


"Pentru a arăta buna sa credinţă şi faptul că actele sale sunt complet corecte, Ferrari a decis să asigure că versiunea abreviată (a numelui monopostului) va fi înlocuită cu versiunea integrală, aceea de Ferrari F-150e Italia. Numele F150 nu a fost şi nu va fi niciodată folosit pentru un produs disponibil pentru cumpărare. Cu siguranţă nu va exista o producţie în serie de monoposturi", au precizat reprezentanţii Scuderiei Ferrari, conform Mediafax. 

Monopostul cu care vor concura Felipe Massa şi Fernando Alonso se va numi F150th Italia în loc de F150.

"F150 reprezenta nomenclatura unui proiect de cursă şi era strâns legat de o ordine cronologică ce are o bază tehnică sau, în cazuri excepţionale, de evenimente speciale", a explicat Ferrari (nr. 150 vine de la cea de-a 150-a aniversare a unificării Italiei). 

F150 este numele folosit de Ford pentru o camioneta care este cel mai bine vândut autovehicul din SUA. Pe lângă interzicerea folosirii numelui, Ford a cerut şi daune financiare. Până în acest moment, americanii nu au făcut publică suma.

Sursa: hotnews.ro


0 Comments: