José Manuel Barroso: Eforturile de susținere din partea UE duc la rezultate tangibile

joi, 10 februarie 2011

José Manuel Barroso: Eforturile de susținere din partea UE duc la rezultate tangibile
gov.md

“Anul trecut a fost un an de progrese considerabile în relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.” Declarația îi aparține Preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi a fost lansată astăzi, 10 februarie 2011, în cadrul întrevederii cu premierul Vlad Filat.


Preşedintele Comisiei Europene este încrezător că guvernul Republicii Moldova va continua realizarea progreselor realizate anul trecut în relaţiile UE – Moldova.

Potrivit lui Barroso, anul trecut, au fost realizate multe acțiuni într-un timp record: au fost înregistrate progrese considerabile în vederea unui acord de asociere; a început un dialog prospectiv privind liberalizarea regimului de vize; precum și pregătirile necesare pentru acces pe piaţa internă a UE pentru companiile moldovenești.

José Manuel Barroso de asemenea a declarat că Europa aşteaptă ca liderii politici din Republica Moldova să demonstreze sentimentul de responsabilitate şi de compromis pentru a pune capăt impasului actual în alegerea preşedintelui țării.

Oficialul european a declarat că UE va susține în continuare intensificarea eforturilor pentru soluţionarea conflictului transnistrean în formatul "5+2".

Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la europa.eu


0 Comments: