Ambasadorul RM la Moscova: Problema datoriilor pentru gazul rusesc se va rezolva odată cu unirea Moldovei cu Transnistria

joi, 10 februarie 2011

Ambasadorul RM la Moscova: Problema datoriilor pentru gazul rusesc se va rezolva odată cu unirea Moldovei cu Transnistria
Foto: realitatea.net

„Autoritățile de la Tiraspol încearcă să ridice nivelul de trai a cetățenilor pe contul gazului rusesc ieftin. De jure - regiunea transnistreană e parte a Republicii Moldova, de facto - Tiraspolul consumă gaz, pentru care nu plătește. Unica soluție a acestei probleme este reglementarea conflictului transnistrean și unificarea Moldovei”.


Declarația a fost lansată de către Ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, pentru komersant.md.

Diplomatul susține că problema datoriilor pentru gazul rusesc este una complicată și va putea fi rezolvată atunci când conflictul transnistrean va fi soluționat. „Deocamdată, nu avem ieșire din situație”, a constatat Neguța. La rândul său, soluționarea problemei transnistrene, în opinia diplomatului, depinde de stabilitatea politică de la Chișinău.

UNIMEDIA precizează că datoriile Republicii Moldova față de Federația Rusă au ajuns la cifra de 2,5 miliarde dolari. Din 2008, autoritățile separatiste nu achită nimic pentru gazul consumat, iar Chișinăul pledează pentru ca datoria să fie transferată pe contul „TiraspoltransGaz”.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la kommersant.md


0 Comments: