(video) Egiptenii au sărbătorit cu artificii plecarea lui Mubarak

sâmbătă, 12 februarie 2011

(video) Egiptenii au sărbătorit cu artificii plecarea lui Mubarak
Foto: EPA

Demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak a pus capăt celor 18 zile de proteste. La aflarea veştii, zeci de mii de egipteni au explodat în urale asurzitoare pe străzile din Cairo, plini de entuziasm, anunţă CNN.


Deşi joi seară, când Mubarak a apărut în faţa oamenilor şi a spus că va rămâne în funcţie până în septembrie, mulţimea a fost scandalizată şi oamenii chiar au ridicat în aer pantofi, o mare jignire în Egipt, protestatarii au sperat pe tot parcursul manifestaţiilor în plecarea lui Mubarak.

"Egiptul este liber!" şi "Dumnezeu este Mare!", au scandat egiptenii în unele dintre cele mai emoţionante momente. Ei au fluturat steaguri egiptene, au suflat în trompete şi au lansat focuri de artificii. Pe scurt, au savurat un moment care, cu doar câteva zile în urmă, părea de neimaginat.

În mijlocul euforiei, liderul opoziţiei, Mohamed ElBaradei, a îndemnat la precauţie. El a cerut egiptenilor să rămână uniţi dincolo de momentul de fericire.

"Ne aşteaptă provocări", a declarat laureatul Premiului Nobel, despre care mulţi cred că ar putea fiun viitor lider al Egiptului. "Cred că avem nevoie să nu vă faceţi griji în legătură cu răzbunarea. Mubarak trebuie să plece şi noi trebuie să privim înainte", a spus ElBaradei.





0 Comments: