(video) Voronin: Vardanean și Cazac pot fi eliberați foarte simplu

joi, 10 februarie 2011

(video) Voronin: Vardanean și Cazac pot fi eliberați foarte simplu
Foto: UNIMEDIA

Liderul comunist Vladimir Voronin este convins că Ilie Cazac şi jurnalistul Ernest Vardanean, arestați la Tiraspol, pot fi eliberaţi foarte simplu. "În cazul lui Ilașcu noi am luptat și l-am eliberat. Acum trebuie să se facă la fel", a declarat Voronin pentru presă, astăzi, 10 februarie 2011.


"Autoritățile de la Chișinău trebuie să întreprindă eforturile necesare în acest sens și problema poate fi rezolvată. Nu a fost atât de uşor să fie eliberat Ilaşcu, dar noi am luptat și l-am eliberat", a mai spus liderul comunist.

Voronin susţine că a solicitat ca, atunci când vor fi reluate negocierile în format 5+2, să fie pusă pe ordinea de zi și eliberarea jurnalistului Ernest Vardanean și a lui Ilie Cazac.

Amintim că Vardanean a fost arestat la 7 aprilie 2010 şi acuzat de către autorităţile transnistrene de înaltă trădare de stat. Ulterior, la 16 decembrie 2010, acesta a fost găsit vinovat şi condamnat la 15 ani de privațiune de libertate.

Cetăţeanul Republicii Moldova, Ilie Cazac, a fost arestat la 20 martie 2010, de către reprezentanţii Ministerului Securităţii de la Tiraspol, fiind acuzat de spionaj în favoarea Moldovei. Acesta a fost condamnat la 14 ani de închisoare, verdict anunţat de curtea supremă de justiţie de la Tiraspol, ieri, 9 februarie.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: