(video) Lupu le-a „tras mâța pe spinare” responsabililor țării: Aveți o săptămână ca să vă apucați de lucru!

miercuri, 23 februarie 2011

(video) Lupu le-a „tras mâța pe spinare” responsabililor țării: Aveți o săptămână ca să vă apucați de lucru!
Foto: pdm.md

Stare de alertă pentru șefii instituțiilor de stat și preşedinţii comisiilor parlamentare. Speakerul Marian Lupu i-a întrunit astăzi, 23 februarie, pe toți factorii de decizie, în cadrul unei ședințe ad-hoc, pentru a-i mustra de situația critică creată în țară la capitolul prețuri. Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, Procurorul General, Valeriu Zubco, directorul ANRE, Victor Parlicov și directorul ANPC, Viorica Cărare sunt doar câțiva dintre înalții funcționari, cărora li s-a dat o săptămână pentru a face ordine fiecare în domeniul său.


„Lucrurile au luat o întorsătură nu prea corectă, s-a creat o situație critică, cauzată de încălcarea legislației, concurență neloială și evaziuni fiscale. Nu vă dau indicații, pentru că mi s-a creat impresia că unele instituții muncesc doar la indicațiile cuiva. Nu trebuie să fiți goniți cu biciușca în mână, acționați, munciți. Acest concurs de PR, această paradă de declarații, această concurență politică nu este o abordare corectă. Pe voi politicul nu trebuie să vă intereseze, trebuie să aveți o abordare sistemică și un rezultat eficient”, a declarat Lupu, referindu-se la inițiativa de monitorizare a prețurilor, despre care s-a făcut mult tam-tam, dar care nu a fost dusă la bun sfârșit.

Speakerul s-a referit la prețul medicamentelor, care în medie a scăzut, dar la cele mai solicitate a crescut substanțial, la costurile serviciilor prestate de instituțiile de stat (eliberarea certificatelor, pașapoartelor), care de multe ori depășesc salariu mediu pe economie. Lupu a vorbit și despre tarifele Moldtelecom, menționând că situația creată în jurul acestui subiect seamănă mai mult cu un „circ”.

Președintele Parlamentului a cerut instituțiilor de stat să evalueze situația și în caz de necesitate, să solicite ajutorul comisiilor parlamentare. „Treziți-vă echipele, dați-ne nouă de lucru, parlamentarilor, astfel ca să avem o abordare corectă, de sistem. Nu mai tîrziu de sfîrșitul săptămânii, aștept să veniți cu acțiuni și idei concrete”, a condiționat Lupu.

UNIMEDIA precizează că ieri, 22 februarie, întrebat ce părere are despre situația creată în jurul tarifelor Moldtelecom, Lupu a declarat că va convoca o ședință, în care va clarifica lucrurile. „Se creează niște situații murdare, învinuri reciproce, de parcă nu am fi într-o echipă, ci în echipe separate” a spus acesta. 



Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.Eu


0 Comments: