Anatol Țăranu despre relațiile din AIE: E urât de tot!

vineri, 25 februarie 2011

Anatol Țăranu despre relațiile din AIE: E urât de tot!
Foto: europalibera.org

Directorului centrului de analiză politică "Politicon", Anatol Țăranu, este de părere că problema în votul solidar de astăzi între PLDM și PCRM este faptul că s-a creat un precedent. 

"S-a creat un precedent, dar într-o problemă mai puțin importantă. Este puțin probabil că a fost atins acordul Alianței pentru Integrare Europeană. Și mai neplăcut este faptul că liderii AIE își clarifică relațiile în public. E urât de tot ce se întâmplă. Acest lucru vorbește despre slăbirea coaliției de guvernare", a explicat Țăranu pentru UNIMEDIA. 

Potrivit sursei, ar fi fost normal ca liderii AIE să se întrunească într-o ședință și să discute despre aspectele sensibile care îi deranjează.


Întrebat despre reacția lui Marian Lupu, Anatol Țăranu este de părere că aceasta a fost un pic disproporționată. "Reacția președintelui PD a fost disproporționată, dar ea poate fi lesne explicată. Complicitatea PLDM cu PCRM îl face pe Marian Lupu foarte nervos. De aici a venit și reacția"

"Votarea unui președinte solidar de către PCRM și PLDM este foarte periculoasă. Ar fi un precedent foarte periculos. Asta dezleagă mâinile PD pentru a demite Guvernul", a explicat Țăranu în cadrul intervenției sale.

Acesta este de părere că politicienii moldoveni gândesc un pic și nu vor permite ca situația să scape de sub control.

UNIMEDIA amintește că PLDM și PCRM au votat împreună azi pentru a întoarce un proiect de de hotărâre înapoi în comisiile parlamentare. Marian Lupu a vorbit în termeni duri despre acțiunea liberal democraților.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: