Replici acide la Guvern: Bodiu VS Lazăr

joi, 24 februarie 2011

Replici acide la Guvern: Bodiu VS Lazăr
Colaj: UNIMEDIA/vipmagazin.md

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, declară că cineva vrea să bage strâmbe în premier și vicepremier. Potrivit lui, în subiectul Moldtelecom, în anturajul prim-minsitrului există mai mulți neștiutori. 

"Avem neștiutori în preajma prim-ministrului, care îl dezinformează, obraznic și amatoricesc. Dacă băieții ăștia ar fi avut grijă să întrebe de aspectul legal, nu mai aveam azi replici în stil epistolar. Aceste persoane sunt din anturajul premierului și am impresia că știu și despre cine este vorba", a declarat Lazăr în cadrul unei emisiuni televizate.


Valeriu Lazăr l-a criticat în cadrul emisiunii și pe Secretarul General al Guvernului, Victor Boodiu. "Acesta, dar și alții au fost musafiri nepoftiți ieri la ședința de la Ministerul Economiei. Am impresia că au confundat sediul Ministerului cu cel al Procuraturii Generale. Cred că ați observat modul acuzator în care au vorbit. Am impresia că dl secretar general nu are altceva de făcut, dacă nu-l satisface un răspuns al vicepremierului. El e un subaltern al prim-ministrului. Cred că nu ar fi corect să fie de două ori secretar general, să dea aprecieri prin care să substituie Procuratura sau Curtea de conturi", a menționat Lazăr, spunând că Bodiu s-ar ocupa cu "ascuțitul creioanelor" la Cancelaria de Stat.

De cealaltă parte, Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, declară că nu coboară la nivelului discuțiilor începute de Valeriu Lazăr. "În primul rând, vreau să vă spun că eu nu cobor la nivelul discuțiilor pe care și le permite dl viceprimministru Valeriu Lazăr. Prefer să polemizez cu oameni puternici. Doar oamenii slabi fac atac la persoană. Dacă un vicepremier din cadrul Guvernului nu știe care sunt atribuțiile Cacenlariei de Stat, nu-mi rămâne decât să regret și mai mult această situație, deoarece dl Valeriu Lazăr a fost șef-adjunct la Cancelaria de Stat în trecut. Să înțeleg că s-a ocupat cu ascuțitul creioanelor în trecut?", a răspuns Secretarul General al Guvernului.

UNIMEDIA amintește că Valeriu Lazăr i-a răspuns premierului ieri în privința chestiunii schimbării tarifelor Moldtelecom printr-o scrisoare. După aceasta a organizat o ședință cu Moldtelecom și reprezentanții ANRCETI pentru a se documenta despre situația creată. La ședință au venit și reprezentanți din Executiv, inclusiv purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: