Moldova, prima ţară inclusă într-un proiect al Băncii Mondiale privind implementarea guvernării electronice

joi, 24 februarie 2011

Moldova, prima ţară inclusă într-un proiect al Băncii Mondiale privind implementarea guvernării electronice
Foto: gov.md

Azi la Guvern a avut loc masa rotundă „E-Transformarea guvernării în Republica Moldova. Localizarea practicilor de succes globale şi din Uniunea Europeană”. Potrivit serviciului de presă al executivului moldovean, Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, a reiterat importanţa iniţiativei de e-Guvernare, menţionînd că aceasta are drept scop oferirea unor servicii publice de calitate cetăţenilor şi eficientizarea întregului sistem de administrare publică.


Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schubel a subliniat importanţa organizării unor astfel de discuţii. Ambasadorul a apreciat agenda ambiţioasă a Guvernului de la Chişinău privind e-Guvernarea

Şeful Delegaţiei UE a îndemnat autorităţile moldovene să aplice, după modelul ţărilor balcanice, la Programele europene în domeniul tehnologiei informaţiei, care vizează în special tehnologizarea sistemului de sănătate, crearea librăriilor electronice, stimularea inteligenţei electronice.

Connie Luff, manager de ţară al Băncii Mondiale, a dat asigurări privind susţinerea Guvernului Republicii Moldova privind implementarea noilor tehnologii ale informaţiei. Acest fapt, a spus Connie Luff, va contribui atît la creşterea gradului de transparenţă, cît şi a celui de responsabilitate faţă de cetăţeni.

Francisco Garcia-Moran, Director general pentru informatică din cadrul Comisiei Europene, a împărtăşit din experienţa UE de dezvoltare a tehnologilor moderne de comunicare, apreciind eforturile angajaţilor Centrului de e-Guvernare de la Chişinău în acest domeniu.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: