The Wall Street Journal a întocmit un rating al țărilor în care pot izbucni revolte

sâmbătă, 26 februarie 2011

The Wall Street Journal a întocmit un rating al țărilor în care pot izbucni revolte
Foto: AFP

Ziarul The Wall Street Journal în blog-ul său oficial a publicat un rating al ţărilor care apreciază posibilitatea izbucnirii unei revolte. Studiul a cuprins 85 de țări. Autorii studiului au subliniat că în calculul indicelui nu s-au luat în considerație componenta economică şi mulţi alţi factori. La baza au stat Indicele de Percepţie a Corupţiei realizat de către organizaţia Transparency International, indicele Gini, precum şi indicele ONU care arată dezvoltarea potenţialului uman.


The Wall Street Journal a efectuat studiul în cauză în contextul evenimentelor care au loc în prezent în mai multe țări din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

 

Pe primul loc în această listă s-a plasat Kenya, care a primit maximum posibil de puncte și anume 100. Pe locul doi s-a plasat Camerun, cu 94.5 de puncte, iar al treilea loc în clasament, cu un indice de 90.8, este ocupat de Pakistan.

 

România a ocupat locul 37, Ucraina 22, iar Rusia 44. Cele mai stabile țări din acest punct de vedere sunt Suedia, Austria și Canada. Republica Moldova nu a fost inclusă în studiu.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: