Mini Rocketman Concept – Fantezie şi cam atât

miercuri, 23 februarie 2011

Mini Rocketman Concept – Fantezie şi cam atât

Mini explorează intensiv limbajul de design clasic al mărcii, reinterpretat în forma modernă şi vine cu tot felul de concepte interesante. Cum ar fi şi acest Rocketman Concept, care nu va vedea vreodată lumina producţiei de serie.


În primul rând, are o lungime de 3,4 metri, deci este mai mic decât Mini-ul actual de serie. Şi totuşi, britanicii au reuşit să îngrămădească frumos o gramadă de elemente. Cum ar fi uşile cu dubla prindere, care se deschid şi se depărtează de maşină pentru un acces mai bun. Un alt element fantezist este hayonul cu prindere pe plafon, dar şi “sertarul” care se deschide sub acesta şi pe care pot fi montate diverse chestii, gen schiuri şi bicicleta.

Mini Rocketman Concept


Designerii s-au jucat şi la interior, au păstrat linia generala Mini, dar au venit şi cu elemente high tech, cel mai evident fiind vitezometrul mare, plasat central, cu afişaj central 3D. De asemenea, interiorul, aşa mic cum este, a fost desenat să fie cât mai modulabil. Maşina oferă 4 locuri, care se pot reduce însă la 3, dacă se vrea mai mult confort în spate.

 

Totul este condimentat cu lumina ambientală ce poate fi aleasă în funcţie de starea de spirit, element prezent şi în modelul Countryman de serie.


 
Zonele negre pe care le vedeţi pe caroserie sunt fibra de carbon, cei de la Mini afirmând ca Rocketman a fost conceput pentru a fi cât mai uşor şi mai ecologic. Asta la nivel teoretic, pentru ca, legat de motorizare, nu ni se spune decât faptul că se poate adopta un sistem de propulsie care să genereze un consum de doar 3 litri/100 km.

Mini Rocketman Concept


0 Comments: