UE oferă Libiei ajutor umanitar "imediat" de 3 milioane de euro

sâmbătă, 26 februarie 2011

UE oferă Libiei ajutor umanitar
Foto: adevarul.ro

Comisia Europeană a anunţat astăzi că va acorda fonduri de urgenţă Libiei, pentru a o ajuta să facă faţă situaţiei de criză. NATO şi ONU discută astăzi cum se vor implica şi ele. Ajutorul nu este o decizie politică a statelor membre, deoarece vine din partea directoratului pentru cooperare internaţională şi ajutor umanitar, ale cărui responsabilităţi sunt complet separate de politică, diferenţiindu-se astfel de cele ale Serviciului Diplomatic European, prezidat de baroneasa Catherine Ashton.


Fondurile sunt distribuite agenţilor ONU, CICR / IFRC (Red Crescent Societies) şi ONG-urilor internaţionale din domeniu. Aceştia au responsabilitatea să cheltuiască banii pentru a oferi "imediat" asistenţă medicală şi hrană, adăpost şi elementele de bază cum ar fi saltele, pături şi truse de igiena atât libienilor, cât şi refugiaţilor din ţările vecine care au trecut graniţa pentru a fugi de violenţa din ţările lor.

Acesta este doar primul ajutor al comisarului Georgieva. "O dată ce situaţia de securitate din ţară permite o evaluare adecvată, mai mult ajutor va fi prevăzut pentru nevoile umanitare potenţiale din interiorul Libiei," a spus Comisia.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ziare.ro


0 Comments: