MAE a decis în unanimitate aderarea la PL

sâmbătă, 26 februarie 2011

MAE a decis în unanimitate aderarea la PL
Colaj: UNIMEDIA

Membrii Consiliului Național al Mișcării Acțiunea Europeană au decis astăzi, 26 februarie, în unanimitate, fuzionarea formațiunii cu Partidul Liberal. Astfel, pe 13 martie 2011 va fi organizat Congresul extraordinar al MAE, ca finalitate a procesului de fuzionare.


 „În urma acestei fuziuni democraţia din Republica Moldova va avea de câştigat, astfel Partidul Liberal işi va întări poziţia pe dreapta politică din Moldova şi îşi va fortifica echipa cu oameni noi, profesionişti, catalizatori ai progresului democratic din ţară”, a declarat preşedintele MAE, Veaceslav Untilă.

În zilele ce urmează, se vor pune la punct ultimele detalii juridice împreună cu grupul de negocieri din partea liberalilor, inclusiv perspectivele de funcționare a viitorului PL în cadrul alegerilor locale.

UNIMEDIA precizează că decizia de fuzionare a PL şi MAE a fost anunţată săptămâna trecută de către liderii celor două formaţiuni, Mihai Ghimpu şi Veaceslav Untilă. Untilă a declarat că nu va pretinde la vreo funcție de conducere în cadrul noului partid, dar crede că la viitoarele alegeri parlamentare se va regăsi în primii 10 din lista electorală.

Amintim  că Mișcarea Acțiunea Europeană a participat în mod independent la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Atunci, aceasta a reușit un scor electoral de sub 2%. Partidul Liberal a fost votat de 9,96% dintre alegători și a acces în Legislativ.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: