Democraţii pregătesc o nouă generaţie de femei-politicieni

sâmbătă, 26 februarie 2011

Democraţii pregătesc o nouă generaţie de femei-politicieni
Foto: adevarul.ro

„Pregătirea unei noi generaţii de femei-politicieni, în PD, trebuie să fie un obiectiv prioritar, atât al OF cât şi al partidului. Acest obiectiv nu va putea fi îndeplinit dacă nu se va produce o transformare a societăţii moldoveneşti. Sensul acestor transformări trebuie să fie în direcţia creării condiţiilor pentru realizarea unei democraţii paritare". Declaraţiile aparţin președintelui OF PDM, Valentina Buliga, vicepreședintele PDM, şi au fost lansate în cadrul şedinţei lărgite a Organizației de Femei a Partidului Democrat.


Vicepreședintele PDM a declarat că  Organizaţia de Femei va continua să se implice direct în aplicarea Planului Naţional de Acţiuni  pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. "Un alt  obiectiv major al Organizaţiei de Femei a PDM este să creştem gradul de pregătire a femeilor pentru lupta politică. De aceea vom organiza în fiecare organizaţie raională traininguri destinate femeilor. Mai mult, vom pune în practică, în teritorii, programe de incurajare a participării active a femeilor în viaţa comunităţii", a afirmat Valentina Buliga.

Alexandra Glavan, președintele OF din sectorul centru al municipiului Chișinău a  subliniat că formele de discriminare a femeilor în politică, care mai există în societate,  trebuie să fie diminuate prin implementarea unei politici active şi consecvente de creare a unor oportunităţi egale. În acest context, ea și-a exprimat certitudinea că Organizaţia de Femei a PDM are şanse să devină un spaţiu de dinamism politic, fiind privită ca un mecanism de comunicare permanentă cu alegătorii.

Președintele PDM, Marian Lupu, a apreciat dinamismul și calitatea activității Organizației de Femei a PDM, subliniind  că promovarea acțiunilor care ar duce la crearea condiţiilor necesare, de natură să ofere femeilor şi bărbaţilor oportunităţi egale, rămâne un obiectiv major pentru PDM.

 

"Problema egalității gender încă nu are soluții definitive, în societatea moldovenească. Există încă viziuni conservatiste, dar și lacune legislative și de punere în aplicare a legislației. Vreau să asigur că am susținut și voi susține în continuare inițiativele Organizației de Femei în promovarea soluțiilor eficiente pentru problemele abordate", a conchis liderul democrat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: