AVERTIZARE meteorologică: Ultima săptămână a lunii februarie, cu temperaturi mai mici decât limita normală

miercuri, 23 februarie 2011

AVERTIZARE meteorologică: Ultima săptămână a lunii februarie, cu temperaturi mai mici decât limita normală
Foto: cancan.ro

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru ultima săptămână a lunii februarie temperaturi mai mici decât limita normală pentru acestă perioadă, fiind cu 2-4ºС mai scăzută faţă de normă. În următoarele zile, maximele vor varia între -7°C în Nordul ţării şi 0°C  în Sud şi se vor înregistra precipitaţii slabe, izolate, sub formă de ninsoare. Din 25 februarie va ninge pe arii extinse, minima fiind în jur de -16°C în raioanele nordice şi maxime de -1°C în cele sudice.


Comparativ cu decada a doua a lunii februarie 2010, această decadă a fost mai rece cu circa 5-6ºС  şi cu precipitaţii mai puţine (cu 5-30 mm). Asemenea temperaturi pentru perioada dată nu s-au înregistrat din 2004.

În cea de a doua decadă a lunii februarie 2011, cantitatea precipitaţiilor căzute în raioanele din nordul republicii şi în unele raioane centrale şi de sud  a  costituit  11-19  mm (90-180% din norma decadică). În  restul teritoriului ţării au căzut 1-10 mm sau 7-77% din norma decadică.

Începând cu primele zile ale lunii martie, temperaturile vor creşte treptat, însă nesemnificativ, când se vor înregistra temperaturi de până la 0°C.

Meteorologii au emis şi o avertizare de cod galben pe întreg teritoriul republicii pentru perioadă 23-28 februarie, în legătură cu menţinerea valorilor negative ale temperaturii medii zilnice ale aerului. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: