Pogrom în Libia: Militari omorâţi pentru că nu au tras în civili. Vezi video

joi, 24 februarie 2011

Pogrom în Libia: Militari omorâţi pentru că nu au tras în civili. Vezi video
Foto: blog.newsok.com

130 de militari libieni au fost executaţi pentru că au refuzat să deschidă focul asupra manifestanţilor antiguvernamentali, a anunţat Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului (IFHR), potrivit NewsIn. O întregistrate video arată cadavrele a circa 130 de militari, cu mâinile legate la spate. Soldaţii au fost executaţi la al-Baida, în apropiere de oraşul Benghazi, din estul ţării.







Informaţiile intervin în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi militari par să refuze să respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.




IFHR a afirmat că înăbuşirea violentă a protestelor este "o crimă împotriva umanităţii şi trebuie prezentată Curţii Internaţionale de Justiţie", relatează DPA. În unele imagini video postate pe Youtube surprind militari incineraţi pentru că nu se supuneau ordinelor parvenite de la Gaddafi:



Cel puţin 1.000 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în Libia începând de săptămâna trecută, în timp ce Gaddafi a anunţat că nu va ceda sub presiunea revoltelor şi a ameninţat manifestanţii antiguvernamentali. Forţele de securitate au folosit arme automate, miercuri, însă estul ţării se află sub controlul protestatarilor.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la revista22.ro


0 Comments: