luni, 7 februarie 2011
![]()
Foto: justiceforkennedy.blogspot.com
|
Rene Verdon, bucătarul-şef de la Casa Albă în perioada administraţiei Kennedy, cel care a reuşit să introducă preparatele din bucătăria franceză în Statele Unite, a murit la vârsta de 86 de ani. Soţia lui a comunicat presei americane că Rene Verton s-a stins din viaţă în casa lui din San Francisco, California (vest), titrează lefigaro.fr, citând surse din AFP.
Bucătarul-şef a murit miercuri de leucemie, a spus soţia lui Yvette pentru The New York Times. Sub auspiciile Jackie Kennedy, Rene Verdon a revoluţionat bucataria la Casa Albă, până atunci indredinţată bucătarilor neinspiraţi. Un susţinător puternic al legumelor proaspete şi de sezon, el cultiva legumele pe terasele sale de la Casa Albă şi creştea ierburile aromatizante în grădinile de la reşedinţa prezidenţială.
Rene Verdon a părăsit postul său la finele anului 1965, pentru ca nu mai dorea să satisfacă nevoile culinare ale succesorului JFK, Lyndon Johnson, care prefera doar alimente congelate şi piure din năut. El a mers în San Francisco, unde a deschis restaurantul Le Trianon, care a devenit în anii '70 şi '80 unul dintre cele mai bune restaurante din California.
Rene Verdon s-a născut în 1924 în Pouzauges, Vendee, într-o familie de brutari. După satisfacerea serviciului militar la Paris, el a emigrat in New York în 1958, unde lucrează succesiv la Casa Essex şi la Carlyle Hotel, iar Familia Kennedy a urmat după aceasta. Rene Verdon a fost recomandat lui Jackie Kennedy de către Roger Fessaguet, pe atunci liderul La Caravelle, unul dintre restaurantele preferate ale familiei Kennedy.
0 Comments:
Post a Comment