(video) Emoții în Parcul Central din Chișinău! Ion și Doina omagiați de un grup de tineri

duminică, 30 octombrie 2011

(video) Emoții în Parcul Central din Chișinău! Ion și Doina omagiați de un grup de tineri
Foto: UNIMEDIA

Azi, 30 octombrie, se împlinesc 19 ani de la moartea marilor artiși Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Cu această ocazie, un grup de tineri a organizat un eveniment simbolic în Parcul Central "Ștefan cel Mare", oferind publicului prezent posibilitatea să audieze opera celor doi mari compozitori basarabeni. 

Au improvizat o scenă, au instalat un sistem sonorizare și au oferit microfon liber celor care au dorit să vorbească prin muzică și poezie despre Ion și Doina. Zeci de persoane s-au adunat pentru a asculta versurile. În momentele emoționante, unele persoane au scăpat și câteva lacrimi. 


Pentru scurt timp, la eveniment a venit și fiul lui Ion și Doina - Cristi Aldea-Teodorovici. Acesta a interpretat piesa "Eminescu", acompaniat de o chitară. "Nu puteam să nu vin să cânt ceva scris de ei", a spus acesta vădit emoționat.

UNIMEDIA vă propune să audiați câteva piese interpretate în după amiaza zilei de astăzi:







Amintim că în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 s-au stins din viață marii artiști ai neamului nostru - Doina și Ion Aldea-Teorodovici. Cei doi au decedat în urma unui tragic accident rutier care a avut loc la 49 de km de București, în apropierea localității Coșereni. Ion și Doina au au militat pentru unirea Basarabiei cu România. Aceștia au promovat revenirea la limba română și grafia latină. Soții Ion și Doina Aldea Teodorovici sunt primii care în anii 90' au cântat despre limba română, Mihai Eminescu.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: