Comisia guvernamentală "7 aprilie" şi-a reluat activitatea

sâmbătă, 30 aprilie 2011

  Comisia guvernamentală
Foto: UNIMEDIA

Prima şedinţă a Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi colaboratorilor MAI, care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, a avul loc ieri, 29 aprilie, în cadrul Ministerului Justiţiei. Asta după ce premierul Vlad Filat a cerut reluarea activităţii acesteia.


Şedinţa a fost prezidată de viceministrul Justiţiei, Oleg Efrim, la ea participînd reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerelor Afacerilor Interne, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Sănătăţii, Finanţelor, Educaţiei şi Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.

 În cadrul şedinţei, s-a decis elaborarea şi aprobarea, prin Hotărîre de Guvern, a unui nou regulament de activitate al Comisiei, întru consolidarea statutului juridic şi atribuţiilor acesteia.

Comisia va activa un termen nelimitat în scopul identificării victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru oferirea compensaţiilor financiare şi altor măsuri de reabilitare, acordate de Guvernul Republicii Moldova, în vederea recuperării prejudiciul cauzat.

UNIMEDIA aminteşte: Comisia guvernamentală pentru identificarea victimelor din aprilie 2009 a fost constituită pe lîngă Ministerul Justiției în aprilie 2010 și și-a încheiat activitatea în luna septembrie a aceluiași an. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: