Orgoliu de premier

miercuri, 27 aprilie 2011

Orgoliu de premier
Foto: tudorcojocari.wordpress.com

Orgoliul n-are margini. Acest lucru ne-a fost confirmat încă odată de către însuşi premierul nostru atotputernic şi atoprezent, care în atotnicia sa, a evitat în mod intenţionat să-şi salute colegul de Alianţă, în momentul în care a urcat pe scena de la care urma să rostească un discurs cu ocazia zilei comemorative a victimelor tragediei de la Cernobâl. 


Este surprinzătoare atitudinea lui Filat, care, aparent, este un om pragmatic şi eficient. Sau este vorba doar de aparenţe? Ce l-ar fi costat pe premier să dea dovadă de respect şi bună educaţie? O fi vorba de vreun calcul sau putem înţelege din gestul lui că a fost doar un moment în care a dat orgoliul pe dinafară?

Iniţial, am fi putut crede că a fost doar o scăpare a premierului şi că va încerca să minimalizeze ulterior efectul acesteia. Dar nu a fost să fie. Acesta a persistat în greşeală, declarând că Dorin Chirtoacă ar fi trebuit să se salute primul. Ne întrebăm, aşadar, conform cărei raţiuni pragmatice şi progresiste persoana deja prezentă la eveniment trebuie să-l salute pe nou-venit.

Continuare pe blogul lui Tudor Cojocaru... 

sursa: Unimedia

0 Comments: