Un matematician a calculat cum mergea Iisus pe apă şi a rezolvat o celebră problemă

joi, 28 aprilie 2011

Un matematician a calculat cum mergea Iisus pe apă şi a rezolvat o celebră problemă
Foto: oenoanda.blogspot.com

Matematicianul rus Grigori Perelman, care a rezolvat o celebră problemă de matematică cunoscută sub denumirea Conjectura lui Poincaré, a povestit într-un interviu că a reuşit să rezolve această problemă pe când încerca să înţeleagă cum a reuşit Iisus să meargă pe apă.


"Nu există probleme pe care nu le putem rezolva, există doar probleme dificil de rezolvat", a declarat Perelman într-un rar interviu acordat unei companii cinematografice, din care cotidianul Komsomolskaïa Pravda a publicat o serie de fragmente, potrivit Mediafax.

"Vă aduceţi aminte de legenda biblică despre Iisus care mergea pe apă. Trebuia să calculez viteza cu care mergea pentru a nu cădea în apă", a explicat acesta.

Grigori Perelman (născut la 13 iunie 1966) este un matematician rus de origini evreiești. A fost născut și trăiește în Sankt Petersburg. Este cunoscut pentru contribuțiile sale la geometria Riemaniană și pentru faptul că a rezolvat conjectura lui Poincaré, pentru care s-a situat pe primul loc în topul celor mai importante descoperiri matematice A refuzat premiul Fields.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la mediafax.ro


0 Comments: