(video) Doi poliţişti condamnaţi în dosarul 7 aprilie - ambii achitaţi

miercuri, 27 aprilie 2011

(video) Doi poliţişti condamnaţi în dosarul 7 aprilie - ambii achitaţi
Foto: UNIMEDIA

Unicii poliţişti condamnaţi în dosarul 7 aprilie au fost achitaţi. Curtea de Apel a dispus astăzi, 27 aprilie, achitarea pe toate capetele de acuzare a lui Gheorghe Vutcariov şi Alexandru Mocanu, poliţişti ai Comisariatului General de Poliţie (CGP), învinuiţi de maltratarea lui Vitalie Creţu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Anterior, cei doi au fost găsiţi vinovaţi de către Judecătoria Centru şi condamnaţi pentru exces de putere şi pentru că au torturat tinerii în stradă şi comisariate. Alexandru Mocanu a fost acuzat conform articolului 328, aliniatul 2 (a), pentru exces de putere. Acesta nu are dreptul să ocupe anumite funcţii în cadrul MAI pe un termen de doi ani. Gheorghe Vutcariov a fost condamnat în toate capetele de acuzare la patru ani de închisoare, cu privarea de dreptul a de a ocupa anumite funcţii în MAI pe un termen de cinci ani.


Sentinţa de astăzi poate fi atacată în termen de două luni la Curtea Supremă de Justiţie.

La rândul său, partea vătămată, Vitalie Creţu, spune că va merge până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate şi că va ajunge chiar şi la CEDO.

"Toţi cei care au maltratat şi torturat oamenii, fie lucrează mai departe, fie sunt repuşi în funcţii. Mii de oameni au fost închişi şi bătuţi şi nu este încă nici un caz dus până la capăt. La fel şi în cazul meu, unicii care au fost condamnaţi au fost acum achitaţi", a declarat Creţu la finele şedinţei de judecată.

Vitalie Creţu, electrician la Spitalul nr. 1, a fost maltratat în timpul evenimentelor din aprilie 2009 de către cei doi poliţişti, atât în stradă, cât şi la comisariatul de poliţie, unde a fost escortat.



Sursa: UNIMEDIA
Video: CurajTV 


0 Comments: