Wikileaks: Moldova – una din țările de origine a persoanelor traficate pentru prostituție în Canada

joi, 28 aprilie 2011

Wikileaks: Moldova – una din țările de origine a persoanelor traficate pentru prostituție în Canada
Poză simbol
Foto: renne.ro

Canada este principala ţară de destinaţie a victimelor traficului de persoane. Potrivit guvernului canadian, așa țări asiatice precum Coreea de Sud, China, Hong Kong, Taiwan, Malaiezia, dar şi ţările din Europa de Est, precum Republica Moldova, România și Ucraina, sunt țările de origine a persoanelor traficate pentru prostituție în Canada, se vorbește într-o notă a ambasadei SUA din Canada, care datează cu anul 2010.


Organizațiile neguvernamentale susţin că victimele traficului de persoane pot fi găsite oriunde în Canada. Potrivit guvernului, cel mai mare număr de victime ale traficului de fiinţe umane supuse muncii forţate în Canada se regăsesc în provinciile Alberta și Ontario, iar  cele exploatate sexual în orașele Vancouver, Montreal și Toronto.

Precizăm că anual, în lume circa 600.000 – 820.000 de persoane sunt traficate peste graniţa de stat, aici nefiind incluse şi cele care sunt traficate în interiorul statelor, număr care poate atinge cifre de milioane. Circa 70% din numărul persoanelor traficate, sunt femei şi fete, care în mare majoritate sunt impuse să practice prostituţia. Aproximativ 50% din numărul persoanelor traficate, sunt minori, care sunt exploataţi sexual, muncă silită, sau le sunt preluate organele.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: