"Nunta secolului" readuce strălucire Casei Regale britanice

joi, 28 aprilie 2011

Foto: blogspot.com

Sute de invitaţi, membrii celor două familii şi apropiaţi ai acestora se vor deplasa azi între Buckingham Palace şi Westminster Abbey, potrivit unui program strict, stabilit cu mult înainte.


"Suntem deosebit de încântaţi că ne puteţi fi alături pentru a sărbători ceea ce sperăm să fie una dintre cele mai fericite zile din viaţa noastră. Afecţiunea pe care am primit-o din partea unui număr atât de mare de persoane în toată această perioadă a logodnei ne-a mişcat profund. Am dori să ne folosim de acest prilej să mulţumim tuturor cu sinceritate", au scris William şi Kate, ieri, pe pagina oficială a nunţii regale. 

Tot pe pagina oficială au fost publicate şi traseele pe care le vor parcurge astăzi invitaţii la nuntă, dar şi programul, calculat "la minut", al mirilor şi al fiecăruia dintre grupurile de oaspeţi. 

Reguli pentru invitaţi 

Începând cu ora 10.15 (ora Moldovei), invitaţii vor sosi la Westminster Abbey, potrivit unei ordini impuse strict de protocol. La 11.50 sunt aşteptaţi guvernatorii şi şefi ai misiunilor diplomatice din Marea Britanie. Regula spune însă că aceştia trebuie să vină la ceremonie neînsoţiţi. 

La 12.10, mirele şi fratele acestuia, Prinţul Henry de Wales, vor părăsi Clarence House, iar zece minute mai târziu, la 12.20, Doamna Michael (Carole) Middleton şi James Middleton, fratele lui Kate, vor părăsi hotelul Goring (reşedinţa provizorie de dinaintea nunţii) pentru a se îndrepta spre catedrală, unde urmează să ajungă la 12.27. Membri ai familei regale, cu excepţia celor amintiţi mai sus, vor pleca de la Palatul Buckingham la 12.25 pentru a ajunge la Westminster cinci minute mai târziu. În următoarele 15 minute vor ajunge la catedrală şi alţi membri ai familiei regale, precum Ducele de York, Prinţesa Beatrice de York, Prinţesa Eugenie de York, contele şi contesa de Wessex şi viceamiralul Timothy Laurence. Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall, care vin de la Clarence House, vor sosi la 12.42. La 12.55 sunt aşteptaţi Regina şi Ducele de Edinburgh şi domnişoarele şi cavalerii de onoare. Aceştia din urmă vor pleca de la Goring Hotel. 

Mireasa, însoţită de tatăl ei, Michael Middleton, va părăsi hotelul Goring la 12.51 pentru a se îndrepta spre Westminster Abbey. La ora 13.00 începe ceremonia religioasă, slujba urmând să fie transmisă prin difuzoare pe întreg traseul. La ora 15.15, caleaşca mirilor, urmată de cea în care se află Regina Elisabeta, escortaţi de cavaleria regală, vor pleca spre Palatul Buckingham, alături de membrii familiei regale şi de reprezentanţii celorlalte familii regale invitate. 



TRASEU. Cei care vor participa la ceremonia religioasă de la Westminster Abbey trebuie să ajungă la catedrală pe trasee și la ore stabilite cu mult timp înainte
 



ÎN CATEDRALĂ. Locurile din faţă vor fi ocupate de familia regală britanică. Alături de aceast a urmând să stea familia şi prietenii miresei, dar şi familia Spencer, rudele prinţesei Diana.


Regina şi mirii vor ieşi în balconul Palatului Buckingham la 15.30, când este programată o reprezentaţie aviatică susţinută de aeronave ale forţelor aeriene britanice. Tinerii căsătoriţi se vor retrage la Palatul St. James pentru a se odihni înaintea recepţiei oferite de Prinţul Charles şi la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 300 de invitaţi - membri ai celor două familii şi prieteni apropiaţi. 

Sursa: evz.ro


0 Comments: