Vezi cum va fi marcată Ziua Europei în Republica Moldova

vineri, 29 aprilie 2011

Vezi cum va fi marcată Ziua Europei în Republica Moldova
Poză simbol
Foto: e-scoala.ro

Cu ocazia Zilei Europei, eveniment ce va fi consemnat în Republica Moldova pentru a doua oară, a fost tipărit un calendar şi un poster care anunţă desfăşurarea în premieră în ţara noastră a Festivalului de film european. Festivalul  se va desfăşura în perioada 10-13 mai, în cadrul acestuia urmând să fie prezentate filme din 11 state europene. 


Ambasadorului Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, a precizat că, cu ocazia Zilei Europei, ambasadorii Uniunii Europene acreditaţi în Republica Moldova vor susţine ore în instituţiile de învăţământ superior din ţara noastră, în cadrul cărora vor vorbi despre istoria Europei şi rolul Uniunii Europene. 

Ambasadorul a mai spus că la Chişinău Ziua Europei va fi consemnată la 7 mai. Atunci, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi expuse standuri cu mâncare tradiţionala europeană, vor avea loc concerte, dar şi discuţii publice. Un eveniment similar se va desfăşura la Bălţi la 14 mai. 

„Anul trecut, Ziua Europei a fost o experienţă foarte frumoasă, care a suscitat interesul multor cetăţeni ai Republicii Moldova. Sunt sigur că şi în acest an, această tradiţie va atrage mulţi vizitatori”, a precizat premierul. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: