De mâine vom circula în troleibuze noi

miercuri, 27 aprilie 2011

De mâine vom circula în troleibuze noi
Foto: chisinau.md/ Ion Cozlovschi

De mâine, 28 aprilie,  vom avea troleibuze noi pe străzile din Chişinău. Primele 20 vor fi puse în circulaţie pe ruta 22, care traversează sectorul Centru al Capitalei, anunţă municipalitatea.

Astăzi, cele 20 de troleibuze au putut fi deja observate pe străzile din municipiu. Pe fereastra din spate a troleibuzului este scris: "Stimaţi chişinăuieni, este meritul vostru!".

Potrivit directorului-adjunct al Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Ştefan Puiu, unităţile de transport au fost testate în prealabil pentru ca să nu apară probleme pe parcurs, iar şoferii să se deprindă cu ele.


"Noile troleibuze au acces pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi parametri tehnici diferiţi de cele pe care le aveau troleibuzele până acum, de aceea conductorii au avut nevoie de un exerciţiu. Testarea a decurs normal, totul este în ordine, suntem gata să le dăm în exploatare", a spus Puiu.


Foto: Ion Cozlovschi

Noile troleibuze achiziţionate din Belarus sunt alb-albastre, fiind dotate cu sistem electronic de informare. Maşinile au trei uşi duble, scaune din plastic acoperite cu material textil de culoare albastră, trei uşi duble, ferestre fumurii, sistem electronic de afişaj, 26 locuri pe banchete din totalul de 100. Troleibuzele sunt mai econome decât cele care circulă în prezent pe rutele din Capitală, vor consuma cu circa 40% mai puţin curent electric şi au podea joasă, ceea ce va permite îmbarcarea persoanelor  care se deplasează în cărucior. 

UNIMEDIA precizează că toate unităţile noi de transport vor sosi la Chişinău până la 1 iunie curent, iar până la sfârşitul lunii vor fi puse în circulaţie, cel puţin aşa promit autorităţile municipale. Primăria Chişinău a achiziţionat în total 102 de troleibuze, de la Compania „Belkommunmash” SA, oraşul Minsk, Republica Belarus, în cadrul Proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Chişinău. Aceasta reprezintă cea mai importantă achiziţie de unităţi de transport public, din istoria Chişinăului. Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană pentru Investiţii şi Uniunea Europeană. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: