Cherdivară scapă de închisoare, dacă va avea „purtare bună”

miercuri, 27 aprilie 2011

Cherdivară scapă de închisoare, dacă va avea „purtare bună”
Foto: europalibera.org

Fostul șef al Direcției Administrative a CCA, Terentie Cherdivară, învinuit de corupere pasivă, a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Acesta însă va ajunge după gratii, doar dacă timp de 3 ani nu va încălca unele restricții, impuse de instanță. Până atunci, Cherdivară se va afla în libertate.

„Terentie Cherdivară a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei pe un termen de probă de 3 ani”, a declarat șefa Serviciului de Presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. De asemenea, angajatul CCA a fost amendat cu 12 mii de lei și privarea de drepturi de a ocupa funcții publice timp de 3 ani.


Sentința instanței poate fi atacată în termen de 15 zile. „Nu putem spune deocamdată dacă vom ataca sau nu, pentru că nu am luat cunoștință cu motivele deciziei”, a declarat avocatul lui Cherdivară, Gheorghe Ionaș. Menționăm că în timpul procesului, partea apărării a cerut achitarea inculpatului.

Și procurorul care instrumentează cazul, Victor Brânză, ar putea ataca decizia. Asta pentru că a acuzatorul de stat a cerut o pedeapsă mai aspră - 8 ani de închisoare.  Instanța însă a recalificat articolul „corupere pasivă” în „trafic de influență”, care presupune o pedeapsă mai blândă. 

UNIMEDIA precizează că șeful Direcției Administrative a CCA, Terentie Cherdivară, a fost învinuit că ar fi extorcat de la un agent economic cca 110 mii lei. Până în prezent, acesta se afla în arest la domiciliu. Acum o săptămână, ex-președintele CCA, Gheorghe Gorincioi a fost învinuit de corupere pasivă. Potrivit unei versiuni preliminare, Cherdivară urma să-i transmită banii șefului său.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: