Gazprom: Preţul gazului în Europa va atinge noi recorduri

joi, 28 aprilie 2011

Gazprom: Preţul gazului în Europa va atinge noi recorduri
Poză simbol

Piaţa europeană a gazului bate toate recordurile. Credem că în decembrie, preţul din contractele pe termen lung va ajunge la nivelul a 500 dolari/1000 mc. Şi este posibil să nu fie ultimul record stabilit de noi în cursul acestui an". Declaraţia aparţine preşedintelui Gazprom, Aleksei Miller. şi a fost făcută în debutul acestei săptămâni.


Între timp, cel mai mare importator de gaze din Cehia, RWE Transgas, a anunţat că va mari preţurile la gazul furnizat pentru consum intern din cauza majorarilor operate deja de Gazprom.

 

Ultima oară când Gazprom a practicat astfel de preţuri a fost la sfârşitul anului 2008, după saltul cotaţiilor la petrol. În contractele pe termen lung ale concernului, preţurile evoluează, de regula, în funcţie de piaţa produselor petroliere cu o întârziere de 6-9 luni.

 

În vara anului 2008, când petrolul a marcat recordul său absolut, Miller a prognozat un preţ de 500 de dolari spre sfârsitul anului. Previziune care s-a adeverit, spre deosebire de alte câteva lansate cam în acelaşi interval de timp.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la money.ro


0 Comments: