Honda a încasat doar 545 milioane dolari în primul trimestru

joi, 28 aprilie 2011

Honda a încasat doar 545 milioane dolari în primul trimestru
Foto: masini.ro

Honda si-a anuntat incasarile pentru primul trimestru fiscal, suma fiind de 545 milioane dolari americani. Aceasta rerezinta o scadere de 38% fata de aceeasi peroada a anului trecut si peste 50%  minus, fata de previziunile analistilor economici, care prevazusera incasari de 1,15 miliarde dolari.


Rezultatele companiei Honda au fost influentate si de cutremurul urmat de tsunami, din data de 11 martie, care au afectat intreaga economie japoneza. Vanzarile de pe piata japoneza au scazut cu 22%, pentru primul trimestru, insa au urcat cu 7,9% pe piata din America de Nord, compensand in mare parte pierderile de pe piata autohtona. Per total, vanzarile au scazut cu 1,6% si au ajuns la cifra de 860.000 unitati.

Dezastrul natural din 11 martie a cauzat companiei Honda pierderi de 560 milioane dolari, numai pentru primul trimestru, insa pierderile pe termen lung sunt imposibil de calculat. Honda nu preconizeaza o intoarcere la normal a productiei pana la sfarsitul anului, ceea ce ar putea avea consecinte devastatoare atat pentru cifra de vanzari, cat si pentru profit.

Si mai infricosatoare este declaratia data de Yuuki Samura, presedinte al Fukoku Capital Management, citat de Automotive News: "Vanzarile din mai, vanzarile din iunie, pot sa se apropie de cifra zero, atat timp cat companiile nu prea mai au ce sa vanda."

Sursa: masini.ro


0 Comments: