(video) Războiul dintre Șalaru și Petrov continuă! Ministrul dă în judecată compania MDV

vineri, 29 aprilie 2011

(video) Războiul dintre Șalaru și Petrov continuă! Ministrul dă în judecată compania MDV
Colaj: UNIMEDIA

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, a organizat astăzi o conferință de presă pentru a răspunde acuzațiilor Moldavian Airlines din ultimele săptămâni. Acesta a declarat că afirmațiile făcute de directorul MDV, Nicolae Petrov, nu sunt adevărate și distorsionează realitatea. 

La conferința lui Anatol Șalaru a venit și un reprezentant Moldavian Airlines, care s-a contrat cu ministrul liberal. (Vedeți în știre imagini video.) 

"Vreau să fie clar. Republica Moldova are încheiat un acord-memorandum cu Turcia, semnat în 2007, în care este prevăzut că avem dreptul să operă 14 curse săptămânal. Azi, aceste curse se efectuează - 14 din partea R. Moldova și 14 din partea Turciei.


12 sunt operate de AirMoldova și 2 de MDV. Suplimentare nu pot fi făcute deoarece încălcăm acordul, iar acesta nu poate fi modificat într-o săptămână sau într-o lună. Am și o decizie a Curții Supreme de Justiție, în care se spune că cererea MDV nu este întemeiată", a declarat Șalaru în cadrul conferinței de astăzi.

"Ei s-au deprins (n.r. MDV) ca pe vremea comuniștilor, că vin la ministru în birou și rezolvă pe loc totul. Nu. Noi trebuie să respectăm legea. Deja l-am dat în judecată pe dl Petrov și compania Moldavian Airlines pentru informații false distribuite", a mai spus Șalaru, spunând că MDV se pregătește să înfăptuiască lucruri ilegale, iar acum își justifică faptele din viitor.

Ieri, directorul MDV, Nicolae Petrov, a organizat o conferință de presă în care l-a acuzat pe ministrul Șalaru de protecționism. "Anatol Șalaru se autodenunță. Acesta trece de la obstrucționarea concurenței la amenințări directe în adresa Moldavian Airlines. Acesta declară în comunicatul MTID că va aduce o companie "ucigaș" pentru Moldavian Airlines.

UNIMEDIA amintește că, recent, compania aeriană Moldavian Airlines (MDV) a venit cu acuzații grave la adresa Ministerul Transporturilor și companiei Air Moldova. Ultimii sunt acuzați că au format un cartel împreună cu agențiile de turism și nu permit MDV să opereze curse charter spre Antalya. De cealaltă parte, ministrul dezminte acuzațiile, spunând că în spatele acestora se află persoane interesate care vor să ducă la faliment Compania aeriană de Stat ,,Air Modova”, pentru ca ulterior să o poată cumpăra la un preţ nesemnificativ .

Conferința din 28 aprilie, directorul Moldavian Airlines:


Conferința din 29 aprilie, Ministrul Anatol Șalaru


Sursa: UNIMEDIA 
Video: Privesc.eu 


0 Comments: