(video) Tănase dă peste cap "visul european al AIE": Integrarea în UE este o poveste frumoasă, dar irealizabilă

vineri, 29 aprilie 2011

(video) Tănase dă peste cap
Foto: UNIMEDIA

După ce a declarat că în Republica Moldova nu sunt posibile reforme atât timp cât la putere sunt hoţi, Alexandru Tănase spulberă şi visul integrării în UE. Acesta consideră că povestea cu Europa este una foarte frumoasă, dar irealizabilă.

"Eu cred că ar fi cazul să spunem oamenilor că şi povestea cu Europa este o poveste foarte frumoasă, care poate deveni realitate, dar nici decum nu poate deveni un proiect realist. Eu nu am pipăit nicio tendinţă de extindere a Uniunii Europene. Sunt foarte sceptic vizavi de o eventuală aderare la UE a Republicii Moldova", a declarat Tănase în cadrul unui interviu pentru Radio Noroc.


Fostul liberal-democrat este de părerea că integrarea în UE nu trebuie aştepată ca o panacee, ci trebuie de început a face ordine în ţară. "Sunt optimist şi cred că e posibil să construieşti un sistem politic, social, economic de tip european aici în Moldova", a mai spus acesta.

Tănase este mai optimist şi la capitolul "liberalizarea regimului de vize", dar în opinia lui, oamenii nu trebuie să aibă aşteptări nejustificate la acest capitol. "Liberalizarea regimului de vize este un proiect mai fezabil, am putea obţine acest lucru. E bine să ai un scop, dar e stupid să te axezi doar pe el, să creezi oamenilor aşteptări. Europa nu înseamnă neapărat paşaport. Dacă nu se realizează unele reforme, nimeni nu va accepta să deschidă calea spre Europa. Dacă aici va fi impusă o dictatură, sancţiunie vor fi foarte dure", a conchis ex-ministrul Justiţiei.

UNIMEDIA precizează că premierul Vlad Filat a declarat că Moldova ar putea obţine regim liberalizat de vize până în 2012. În ce priveşte integrarea în UE, aceasta este o perspectivă reală în cazul în care vor fi realizate toate reformele, pe care şi le-a asumat ţara noastră. Însăşi Alianţa pentru Integrare Europeană s-a constituit având la bază obiectivul de aderare la UE.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: