Sondaj: 38 % din populație consideră că Partidul Comuniștilor se face responsabil de declanșarea alegerilor anticipate din 28 noiembrie

vineri, 12 noiembrie 2010

Sondaj: 38 % din populație consideră că Partidul Comuniștilor se face responsabil de declanșarea alegerilor anticipate din 28 noiembrie

31 la sută din respondenții sondajului realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Republica Moldovade sunt de părerea că moldovenii au decis să nu meargă la referendumul din 5 septembrie, fiind motivați de lipsa încrederii în partidele politce și liderii lor.

”Cetățenii moldoveni nu au mers la urne în ziua de 5 septembrie pentru că nu i-a convins nici un partid”, consideră 20 la sută din respndenți, iar 19 la sută susțin că motivul principal a fost informarea insuficientă a cetățenilor despre referendum.

18,6% din cei interogați spun că motivul neprezentării la referendum constă în faptul că partidele și-au promovat liderii proprii, în detrimentul interesului comun, iar 13 la sută consideră că un rol important în prezența scăzută a cetățenilor la referendum a constituit boicotarea acestuia de către Partidul Comuniștilor.


Totodată, 58 la sută din respondenți apreciază negativ faptul că în prezent în Republica Moldova s-a ajuns la alegeri parlamentare anticipate, 38% dintre aceștia considerând că de această situație se face responsabil Partidul Comuniștilor.


UNIMEDIA precizează că la referendumul din 5 septembrie au participat 31% din cetățenii moldoveni. Sondajul realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Republica Moldova a fost realizat în perioada 1-10 noiembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1500 de oameni, din 65 de localități.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: