UE intensifică lupta împotriva drogurilor

joi, 11 noiembrie 2010

UE intensifică lupta împotriva drogurilor
Foto: calificativ.ro

In ciuda progreselor efectuate de catre UE si de catre guvernele statelor membre in ceea ce priveste combaterea traficului de droguri, Comisia Europeana propune masuri intensificate de prevenire si tratare. Unul dintre principalele motive, conform raportului Comisiei este acela al aparitiei unor noi droguri comercializate ca alternative legale, precum mefedrona, drog similar cu ecstasy.


Printre cele mai semnificative progrese se numara scaderea numarului de noi cazuri de HIV in randul consumatorilor de droguri precum si imbunatatirea cooperarii intre statele membre in ceea ce priveste politicile antidrog.

Cu toate acestea, raportul subliniaza fenomene ingrijoratoare precum cresterea numarului de decese cauzate de supradoza de cocaina, intensificarea consumului combinat de droguri legale si ilegale precum si schimbarea rapida a rutelor traficului de droguri. Se considera de asemenea ca perioada de criza economica favorizeaza consumul de droguri.

In acest context, comisarul european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, Viviane Reding a declarat “Invit guvernele UE sa continue sa ofere servicii de prevenire si de tratare a consumului de droguri in contextual crizei economice, care ar putea agrava situatia privind consumul de droguri in UE.”


0 Comments: