Timbrele de acciz de tip vechi vor circula până la 31 decembrie inclusiv

vineri, 12 noiembrie 2010

Timbrele de acciz de tip vechi vor circula până la 31 decembrie inclusiv
Foto: economie.moldova.org

Timbrele de acciz de tip vechi vor circula până la 31 decembrie 2010 inclusiv, iar după această dată Serviciul Fiscal de Stat le va înlocui cu cele de tip nou suportând toate cheltuielile, anunţă Fiscul.


Potrivit Fiscului, noile timbre de acciz vor avea mai multe semne de protecţie, nu vor putea fi falsificate, ceea ce va permite o mai bună monitorizare a procesului de circulaţie şi comercializare a băuturilor alcoolice.

Conform  informaţiei primite de la agenţii economici, cantitatea totală a timbrelor de acciz de tip vechi constituie 2,6 milioane, dintre care 0,1 milioane timbre de acciz neaplicate şi respectiv 2,5 milioane aplicate. Potrivit Inspectoratului Fiscal, cantitatea lunară de accize eliberată contribuabililor constituie circa 2 milioane. Astfel, se preconizează ca stocurile de accize de tip vechi vor fi epuizate până la finele anului.

Dacă prognozele nu se vor adeveri şi la agenţii economici vor mai rămâne în stocuri accizele de tip vechi, Serviciul Fiscal de Stat se obligă să le înlocuiască suportând toate cheltuielile aferente.

În contextul celor expuse, distribuitorilor şi bazelor angro li se recomandă acceptarea producţiei cu timbre de acciz de tip vechi până la 31 decembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: