Baconschi: Alegerile din 28 noiembrie, un moment de răscruce istorică pentru ţara vecină. Moldova nu are de ales între Rusia şi România, ci între trecut şi viitor

vineri, 12 noiembrie 2010

Baconschi: Alegerile din 28 noiembrie, un moment de răscruce istorică pentru ţara vecină. Moldova nu are de ales între Rusia şi România, ci între trecut şi viitor
Foto: napocanews.ro

Alegerile din 28 noiembrie, un moment de răscruce istorică pentru ţara vecină. Moldova nu are de ales între Rusia şi România, ci între trecut şi viitor. Declaraţia aparţine ministrului de Externe al României, Teodor Baconschi.


Şeful diplomaţiei române a declarat că tratatul privind regimul frontierei, recent semnat la Bucureşti, este unul necesar, atât în logica aderării la Schengen a României, cât şi pentru a descuraja ferm toate aceste alegaţii despre agenda anexionistă a Romaniei imperialiste. "În acest fel am dezărmat toată retorica anumitor medii politice de la Chişinau cu privire la o Românie bau-bau, înfricoşătoare, agresivă, care sub aparenţa unor bune intenţii nutreşte nişte planuri care să ameninţe Moldova", a conchis Teodor Baconschi.

Diplomatul a precizat că cetăţenii chemaţi la urnele de vot pe 28 noiembrie, nu vor avea de ales între Federaţia Rusă şi România, ci între trecut şi viitor. "E vorba de democraţie, de stat de drept, de reforme structurale în economie, de un nou peisaj instituţional, o nouă Constituţie mai modernă, un proces de modernizare a statului de cuplare la UE, care nu poate aduce decât bunăstare, o viaţă mai bună pentru fiecare cetăţean. Acest proces ar putea opri şi o emigraţie greu de oprit şi mai ales deloc bună pentru economia ţării", a subliniat Baconschi.

Totodată, acesta a menţionat că ţara noastră s-a stabilizat economic şi a reapărut pe harta extinderii europene, că şi-a conturat un profil regional mult mai promiţător şi că şi-a ameliorat spectaculos relaţia bilaterală cu România.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro


0 Comments: