Lituania este dispusă să ofere tot sprijinul necesar Republicii Moldova pentru implimentarea normelor europene în domeniul justiţiei

vineri, 12 noiembrie 2010

Lituania este dispusă să ofere tot sprijinul necesar Republicii Moldova pentru implimentarea normelor europene în domeniul justiţiei
Foto: 3.bp.blogspot.com

Lituania, statele baltice în general, servesc drept exemplu în spaţiul ex-sovietic la elaborarea unei legislaţii moderne. Deşi practica jurisdicţională a ţării prietene a avansat mult, mai ales de când este membră a Uniunii Europene, continuăm să avem sisteme destul de apropiate, relaţiile în domeniu fiind lejere şi, implicit, fructuoase. Declaraţia a făst făcute de către judecătoarea Curţii Constituţionale Valeria Şterbeţ, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Justiţiei al Lituaţiei, Remigijus Simasius.


Aceasta a subliniat că Lituania permite şi Curţii Constituţionale din Moldova să solicite, în anumite situaţii, avize sau puncte de vedere ale judecătorilor constituţionali lituanieni, care sunt de real folos la elaborarea deciziilor.

Ministrul lituanian a reconfirmat disponibilitatea instituţiilor de stat şi de drept lituaniene de a oferi Moldovei suportul şi informaţiile de natură să faciliteze implementarea mai operativă şi mai deplină a normelor europene.

Precizăm că ministrul Remigijus Simasius, însoţit de Austra Bernotiene, director al Departamentului de Drept Internaţional, şi Kestutis Vaskevicius, director al Administraţiei Curţilor Naţionale, s-a aflat într-o vizită de lucru, de două zile 11-12 noiembrie, în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: