Doi britanici suferă de o boală care îi transformă în vampiri

vineri, 12 noiembrie 2010

Doi britanici suferă de o boală care îi transformă în vampiri
Foto: dailymail.co.uk

Doi băieţi din Marea Britanie suferă de un sindrom rar, care i-ar putea face să treacă drept vampiri. Interesant este că numele de familie al celor doi fraţi este Cullen, exact ca al eroului principal din seria Twilight, Edward Cullen.


Simon Cullen (13 ani) şi George Cullen (11 ani), din Sudbury, Suffolk, suferă de o afecţiune genetică rară numită Displazie Ectodermala Hipohidrotică (HED). 

Cei doi puşti Cullen nu pot mânca decât alimente moi, deoarece dentiţia lor este foarte moale. Cel mai mare dintre ei, Simon, are, de altfel, doar doi canini foarte asemănători cu colţii vampirilor.

Simon şi George Cullen trebuie să evite expunerea la soare, iar dacă ies din casă trebuie să folosească o cremă protectoare şi să poarte haine care să le acopere cea mai mare parte a corpului. Nu pot transpira şi de aceea trebuie să evite prea multă lumină, care i-ar putea face să se supraîncălzească.

Afecţiunea lor, care le dă un aspect neobişnuit, le-a adus de-a lungul timpului destişe probleme, nu doar de ordin medical. "Oamenii pot fi oribili. Copiii râd de felul în care arătăm. Dar prietenii noştri buni cred că este cool. Prietenii mei chiar încearcă să mă convingă să-mi schimb numele în Edward, ca personajul din Twilight", a povestit Simon.

Dacă la început cei doi băieţi erau priviţi cel puţin ciudat iar lumea se holba efectiv la ei sau credea că suferă de leucemie, după apariţia trilogiei Twilight lucrurile s-au mai schimbat. "Ceilalţi au crezut că e amuzant că ne numim Cullen. Avem doi fii cu dinţi ascuţiţi şi care nu pot să iasă afară în timpul zilei. Aşa că este puţin ca şi cum ar fi vampiri", a spus mama celor doi băieţi, Mandy Cullen (45 de ani).

Sindromul HED este foarte rar întâlnit, fiind cunoscute doar 7.000 de cazuri pe tot Globul.


0 Comments: