CEC: Studenţii şi elevii pot vota în orice secţie de votare din localitatea unde se află instituţia lor de învăţământ

joi, 11 noiembrie 2010

CEC: Studenţii şi elevii pot vota în orice secţie de votare din localitatea unde se află instituţia lor de învăţământ
Foto: ro-news.ro

Studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţământ într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate. Despre acest lucru anunţă Comisia Electoral Centrală printr-un comunicat remis presei.


Pentru aceasta ei trebuie:
- să prezinte buletinul de identitate cu fişa de însoţire, 
- să prezinte carnetul de student cu înscrieri privind instituţia de învăţământ la care sunt înmatriculaţi în localitatea respectivă;
- să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere precum că, având cunoştinţă despre sancţiunile prevăzute de art. 182 din Codul penal privind votarea de două sau mai multe ori, la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, vor vota doar la o secţie de votare.     

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere poate fi găsit pe pagina web a Comisiei www.cec.md rubrica Alegeri parlamentare 2010

Menţionăm că aceşti alegători vor fi înscrişi în lista suplimentară, iar la rubrica „Notă” din această listă se va indica instituţia de învăţământ la care sunt înmatriculaţi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: