Bolnavi psihic aduși forțat la întâlniri cu candidații comuniști, ouă împroșcate în oponenți politici și semințe de pătrunjel cu marca PD - "inovații" ale campaniei electorale 2010

joi, 11 noiembrie 2010

Bolnavi psihic aduși forțat la întâlniri cu candidații comuniști, ouă împroșcate în oponenți politici și semințe de pătrunjel cu marca PD -
Semințe de pătrunjel. Pe partea adversă a plicului - sigla PDM
Foto: luchianiuc.com/blog

"Bolnavi psihic transportați forțat la întâlniri cu candidații comuniști, ouă împroșcate în oponenții politici și semințe de morcov, ceapă și pătrunjel cu marca ”PD”". Acestea sunt doar câteva dintre inovațiile utilizate în această campanie de către candidații electorali.


Potrivit observatorilor Promo-Lex, la 27 octombrie curent, în cadrul întâlnirii cu candidatul PCRM, Igor Dodon, directorul Internatului Psihoneurologic din s. Bădiceni, Soroca, a organizat transportarea a 30 de persoane internate, inclusiv bolnavi psihic, din cauza numărului mic de participanți. Contactat de UNIMEDIA, Igor Dodon susține că nu dispune de o astfel de informație, precizând că în cadrul întrevederii respective au fost prezenți circa 100 de localnici. În schimb, candidatul electoral din partea comuniștilor a menționat că a auzit despre unele metode mai puțin adecvate, utilizate de concurenții electorali pentru intimidarea opoziției.


Aceiași observatori Promo- Lex afirmă că la 7 noiembrie, în s. Bravicea, Călărași, candidatul de pe lista PCRM, Artur Reșetnicov, a fost atacat cu ouă de către persoane care erau îmbrăcate în haine cu simbolica PDM.


La capitolul ”cadouri electorale” s-a remarcat Partidul Democrat, care oferă alegătorilor pachete cu semințe de morcov, ceapă și pătrunjel, cu simbolica PD. Tot democrații au donat bani, mingi de fotbal și jucării pentru locuitorii mai multor sate, în cadrul unor acțiuni de binefacere. Comuniștii s-au limitat la câte un sac de cărbune pentru bătrânii din s. Coșernița, iar AMN-iștii - la un calculator pentru o școală din Florești. În cadrul raportului Promo-Lex se menționează că PLDM, PDM și PL plătesc artiști pentru ca aceștia să participe la concerte electorale în teritoriu. În cazul PLDM, organizația menționează că au fost constatate mai multe cazuri când ajutoarele de la Guvern sunt distribuite împreună cu materialele electorale și adresarea prim-ministrului Vlad Filat. 


Potrivit raportului, toate partidele politice menționate mai sus plasează afișe electorale în locuri neautorizate. 


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: