Moldova va scoate cele șase avioane MIG-29 la licitație

vineri, 12 noiembrie 2010

Moldova va scoate cele șase avioane MIG-29 la licitație
Foto: saunalahti.fi

Guvernul Republicii Moldova a decis să scoată la licitaţie toate cele șase avioane MIG-29 pe care le deţine, deoarece nu a reuşit să le vândă prin negociere directă. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă.


"Avioanele au fost fabricate în 1988 şi demult nu sunt funcţionale. Prețul inițial al lotului, care include toate cele șase avioane, este de 8,5 milioane de dolari. Taxa de participare la licitaţie constituie trei mii de dolari. În afară de aceasta, participanții trebuie să lase un acont de 10% din valoarea iniţială a lotului. Licitaţia va avea loc pe 30 noiembrie la Aeroportul Internaţional Mărculești, care a fost anterior un aeroport militar pentru direcţia sud-vest a forţelor armate ale URSS ", a declarat Marinuţă.

Reamintim că ministerul moldovean al Apărării din luna iunie caută cumpărători pentru cele șase avioane, ca ulterior din banii obținuți să procure în schimb elicoptere noi MI-8.


În cazul în care nu vor putea fi comercializate, avioanele vor fi vândute la metal uzat.

Reamintim că Uniunea Sovietică a lăsat Republicii Moldova 32 de avioane MiG. Un avion a fost transmis României în contul datoriilor, patru au fost cumpărate de Yemen, iar 21 au fost vândute Statelor Unite ale Americii.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la vz.ru


0 Comments: