MAE îşi propune să creeze o bază de date cu specialişti neîncadraţi în câmpul muncii

joi, 11 noiembrie 2010

MAE îşi propune să creeze o bază de date cu specialişti neîncadraţi în câmpul muncii
Foto: MAE

Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană strânge CV-uri de la cetăţenii din toată ţara pentru a realiza o bază de date cu specialişti neîncadraţi în câmpul muncii. Acţiunea face parte din campania “Omul potrivit la locul de muncă potrivit”, lansată de MAE la începutul campaniei electorale.


„Noi avem un plan amplu privind crearea de noi locuri de muncă, avem în acest sens soluţii economice pe care le dorim aplicate în regim de prioritate naţională. Dar este nevoie ca, odată create aceste locuri de muncă, ele să fie ocupate de oamenii potriviţi pentru fiecare domeniu în parte”, a declarat preşedintele MAE, Veaceslav Untilă. 

Astfel, MAE va aduna de la cetăţeni CV-uri şi proiecte. Datele colectate vor fi centralizate pentru a se forma o bază cu specialişti şi oameni muncitori, calificaţi pe categorii de specialitate. 

“Noi vom pune această baze de date la dispoziţia reprezentanţilor noştri din administraţia publică şi la dispoziţia angajatorilor – oameni de afaceri, investitori din Republica Moldova. Mai departe, cei care doresc să facă angajări vor şti unde să caute oamenii cei mai potriviţi”, a spus liderul MAE. 

CV-urile pot fi adunate la corturile amenajate în Chişinău şi în puncte-cheie din ţară. De asemenea, la sediile MAE din teritoriu se află câte un responsabil cu întocmirea acestei baze de date. 


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: