Cetăţenii moldoveni cu actele de identitate expirate vor putea vota la alegerile aparlamentare din 28 noiembrie

vineri, 12 noiembrie 2010

Cetăţenii moldoveni cu actele de identitate expirate vor putea vota la alegerile aparlamentare din 28 noiembrie
Foto: ronduldesibiu.ro

Comisia Electorală Centrală permite cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot să participe la votare, în cadrul alegerile parlamenatre anticipate din 28 noiembrie 2010, în baza actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat. Decizia a fost luată azi, 12 noiembrie, în cadrul şedinţei CEC. 


În aprobarea acestei hotărâri, Comisia Electorală Centrală a reieşit din experienţa alegerilor trecute şi a ţinut cont de informaţia prezentată de ÎS „CRIS „Registru” prin care se confirmă un număr impunător de alegători deţinători ai actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat.   

Precizăm că Partidul Liberal Democrat şi Partidul Liberal au depus la CEC un demers prin care au solicitat Comisiei să permită participarea la procesul de vot cu buletine şi paşapoarte expirate la momentul desfăşurării scrutinului.  

Potrivit celor două partide, astfel va fi asigurată exercitarea de către cetăţeni a dreptului la vot, iar cetăţenii aflaţi peste hotarele ţării nu vor fi nevoiţi să-şi perfecteze de urgenţă acte noi de identitate.  

UNIMEDIA aminteşte că o asemenea hotărâre a fost adoptată de CEC şi la alegerile locale generale din 2007 şi alegerile parlamentare din 2009, dar și la referendumul din 5 septembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: