În Georgia, mass-media ale căror proprietari sunt companii offshore vor fi scoase în afara legii

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

În Georgia, mass-media ale căror proprietari sunt companii offshore vor fi scoase în afara legii
Poză simbol
Foto: geralderaldo.files.wordpress.com

Parlamentul georgian urmează să adopte un proiect de lege care ar pune la dispoziţia societății informaţii despre proprietarii mass-media. Iniţiativa pentru adoptarea legii în cauză aparţine preşedintelui Parlamentului georgian, David Bakradze. Mass-media, ale căror proprietari sunt companii offshore vor fi scoase în afara legii în Georgia, relatează rosbalt.ru.


În plus, legea va obliga difuzorii o dată pe an să facă publice informaţii despre proprietari. În cazul în care compania este vândută, atunci publicul va trebui să cunoască numele noului proprietar nu mai târziu de 10 zile după data tranzacţiei. Autorii proiectului de lege le-au dat companiilor offshore un termen suficient "să iasă din umbră."

Potrivit sursei citate, iniţiativă legislativă nu va întâmpina rezistența în parlament, deoarece partidul de guvernământ este majoritar în legislativ.

Oponenții proiectului de lege avertizează că acesta are un dezavantaj major, prin faptul nu obligă mass-media să prezinte un raport cu privire la sursele sale de finanţare. Ei consideră că pentru o transparenţa financiară este importantă și transparenţa pieții de publicitate. Ei, de asemenea, consideră necesară simplificarea licenţierii, accesul liber la informaţii şi imparțialitatea proceselor de judecată.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rosbalt.ru


0 Comments: