Afacerile operatorilor de telefonie mobilă au crescut cu 15,4% până la peste 155 milioane euro

vineri, 12 noiembrie 2010

Afacerile operatorilor de telefonie mobilă au crescut cu 15,4% până la peste 155 milioane euro
Foto: adevarul.ro

Afacerile celor trei operatori de telefonie mobilă activi pe piaţa din Republica Moldova, Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom, au depăşit 2,5 miliarde, (peste 155 milioane euro) în primele 9 luni din acest an, în creştere cu 15,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel puţin a aşa arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementarea în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).


Consolidarea poziţiilor pieţei de telefonie mobilă a fost determinată, în temei, de majorarea vânzărilor înregistrate de companiile Orange Moldova şi Moldcell. Vânzările Orange Moldova au crescut cu circa 16%, ale Moldcell – cu 19,5%, iar ale Moldtelecom s-au redus cu 13,8%.

Unul din factorii creşterii veniturilor obţinute de operatorii de telefonie mobilă l-a constituit majorarea numărului de utilizatori ai serviciilor furnizate de acestea. În perioada de raport, numărul total al utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 9% şi a ajuns la 2 mil. 958,8 mii.

O creştere semnificativă a fost atestată şi în rândul utilizatorilor serviciului de acces la Internet prin reţelele 3G care consumă cel puţin 1 MB de trafic. Numărul acestora s-a majorat, de la începutul anului, cu 32,6% şi a ajuns la 1 octombrie 2010 la 105,9 mii.

În funcţie de cifra de afaceri, cea mai mare cotă de piaţă – de 73,03% - este deţinută de Orange Moldova. Companiile Moldcell şi Moldtelecom deţin cote de piaţă estimate la 24,59% şi, respectiv, 2,37%.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: