PL sesizează Curtea Constituțională: ”Cetățenii trebuie să voteze acolo unde te prinde ziua alegerilor”

joi, 11 noiembrie 2010

PL sesizează Curtea Constituțională: ”Cetățenii trebuie să voteze acolo unde te prinde ziua alegerilor”
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal vrea ca cetățenii Republicii Moldova să-și poate exercita dreptul de vot în baza Constituției și nu în baza certificatului cu drept de vot eliberat de birourile electorale, vrea ca acesta să fie declarat neconstituțional, așa cum s-a făcut în mai 1997 cu termenul de ”viza de resedință” și ”viză de domiciliu”. Despre aceasta a vorbit candidatul la funcția de deputat pe listele PL, Victor Popa, azi, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că PL a expediat astăzi și o sesizare în acest sens în adresa Curții Constituționale.


Potrivit lui Popa, PL dorește ca cetățenii cu drept de vot să-și poată exercita acest drept așa cum este garantat de Constituție: ”Cetățenii trebuie să voteze acolo unde te prinde ziua alegerilor. Orice se poate întâmpla și nu poți să ajungi la secția de vot unde ai fost înregistrat”.

Organizatorii conferinței au explicat că odată ce alegătorul semnează o declarație pe proprie răspundere potrivit căreia va fi pedepsit penal dacă exercită votul multiplu și este aplicată ștampila, toate problemele care pot apărea sunt rezolvate din start.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: