(GALERIE FOTO) Ghenadie Şatov - primul biker moldovean care a făcut înconjurul lumii de unul singur. Peste 100.000 km parcurşi în decurs de 1 an şi 4 luni

joi, 11 noiembrie 2010

(GALERIE FOTO) Ghenadie Şatov - primul biker moldovean care a făcut înconjurul lumii de unul singur. Peste 100.000 km parcurşi  în decurs de 1 an şi 4 luni
Foto: UNIMEDIA

Ghenadie Şatov şi-a vândut apartamentul, şi-a lăsat în urmă familia şi a plecat în lume pentru a-şi îndeplini visul din copilărie, visul de a face ocolul lumii. Circa 100.305 km parcurşi în timp de 481 zile, peste 81 mii de dolari cheltuiţi şi nenumărate istorii pe care le va povesti cândva nepoţilor săi – acesta este bilanţul sumar al călătoriei în jurul lumii, văzută de ochii unui cetăţean al Republicii Moldova.

Şatov şi-a început călătoria în jurul lumii din Chişinău, pe 25 iunie 2009, în ziua când a împlinit 44 de ani. A pornit spre est: Ucraina, Federaţia Rusă, Kazahstan, Mongolia. A urmat Australia, pe care a parcurs-o pe tot perimetru.

Pentru a-şi continua călătoria pe continentul african, a fost nevoit să se întoarcă la Chişinău, pentru a-şi perfecta setul de vize necesare pentru ţările continentului „negru”. Itinerarul lui continuă astfel: România, Bulgaria, Turcia, Siria, Iordania, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Mozambic, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Republica Africană de Sud.


Unele dintre cele mai frumoase amintiri şi aventuri sunt legate tocmai de Africa. În ciuda tuturor peripeţiilor – a fost fugărit şi împroşcat cu pietre de un beduin, a mers singur prin stepe şi pustiu pe o arşiţă cumplită, fără apă, fiind înconjurat de animale sălbatice periculoase şi multe alte momente, pentru care o viaţă nu-şi ajunge doar pentru a le povesti. Totuşi, Şatov spune că această parte a călătoriei sale în jurul lumii nu o va uita niciodată.

America Latină: Argentina , Chili, Peru, Bolivia Ecuador, Columbia, apoi toată coasta de vest a Americii de Nord – Costa Rica, Nicaragua… până la Alaska, de unde a plecat prin spre Canada şi State.  Şi deja prin ţările europene – Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Rusia, Ucraina şi Moldova. La Chişinău a ajuns pe 18 octombrie 2010.

Ghenadie Şatov consideră că o asemenea călătorie îţi schimbă întreaga viaţă. „Cel care se încumetă la asemenea călătorii nu se mai întoarce. Atât de mult este schimbat că devine cu totul alt om”, a menţionat concetăţeanul nostru.






Sursa: UNIMEDIA
Reporter:Cristina Buzovschi


0 Comments: