Moldova - un partener politic important pentru Lituania, declaraţie

vineri, 12 noiembrie 2010

Moldova - un partener politic important pentru Lituania, declaraţie
Foto: justice.md

Lituania vede în Republica Moldova un partener politic important. Declaraţia a fost făcută de către ministrul de Justiţiei al Lituaniei, Remigijus Simasius, care a mai menţionat că Lituania este interesată să dezvolte colaborarea cu Moldova în noi domenii, unde ţările noastre ar putea să se susţină reciproc.


Ministrul lituanian se află într-o vizită de lucru, de două zile 11-12 noiembrie, în Republica Moldova, în timpul căreia a avut o întrevedere cu viceministrul de Justiţie Oleg Efrim.

Cei doi miniştri au discutat despre implimentarea noilor tehnologii informaţionale în sistemul juridic. Acest segment este unul din domeniile forte ale Lituaniei, ea fiind printre primele ţări din Uniunea Europeană care realizează cu succes introducerea noilor tehnologiilor informaţionale în administraţia publică. 

Minstrul de Justiţiei al Lituaniei pe parcursul vizitei sale în Republica Moldova se va întâlni cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Curţii Constituţionale şi ai Uniunii executorilor judecătoreşti. La finalul vizitei va avea o deplasare la penitenciarul pentru femei de la Rusca.   

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: