Avocatul copilului: Minorii sunt antrenaţi de către candidaţii la parlamentare în distribuirea materialelor electorale

joi, 11 noiembrie 2010

Avocatul copilului: Minorii sunt antrenaţi de către candidaţii la parlamentare în distribuirea materialelor electorale
Foto: UNIMEDIA

Concurenţii electorali implică copiii în distribuirea materialelor electorale. Aceştia împart fluturaşi, afişe cu caracter electoral, purtând articole vestimentare cu simboluri ale concurenţilor electorali. Declaraţia aparţine avocatului parlamentar pentru drepturile copilului, Tamara Plămădeală.


„Este incorect să implicăm copiii în acţiuni cu caracter politic, acest fapt prezentând un real pericol pentru ei, din moment ce copiii nu sunt supravegheaţi de adulţi atunci când merg să încleie afişe, să distribuie fluturaşi – moment în care copiii ar putea fi abuzaţi fizic şi psihologic de persoane terţe”, susţine avocatul parlamentar.

Tamara Plămădeală constată o încălcare a art.13 din Legea privind drepturile copilului, care interzice implicarea copiilor în activitatea politică şi asocierea lor în partidele politice.
 
Din aceste considerente, avocatul copilului a înaintat un demers în adresa Comisiei Electorale Centrale, prin care a propus atenţionarea tuturor actualilor concurenţi electorali de a nu admite astfel de acţiuni, care contravin legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova şi care admit încălcarea drepturilor copilului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: